Zwembad Lettele opent 6 juni als kinderbad voor abonnementhouders

Als kinderbad willen we in deze fase van de Corona crisis, met name voor de basisschool kinderen in het dorp en omstreken een mogelijkheid bieden om gebruik te maken van het zwembad. We denken dit als een kinderbad vanuit de verschillende aspecten (zwemveiligheid en gezondheid) het best te kunnen doen.

Het kinderbad houdt in dat het zwembad open gaat voor kinderen tot en met 12 jaar. Per kind mag  1 ouder als toezichthouder mee, die vanaf de kant toezicht houdt. Voor kinderen zonder zwemdiploma A en B is dit verplicht. De ouders mogen zelf het zwembad niet in. Onder het kopje regels voor recreatieve bezoekers in dit bericht staan de regels waar aan bezoekers zich dienen te houden.

Abonnementen

Alle bezoekers (ouders en kinderen) van het zwembad moeten in het bezit zijn van een (geldig) abonnement. Dit seizoen blijven de voorverkoopprijzen van een abonnement het hele seizoen geldig. De prijzen van de abonnementen zijn:

 • Het eerste abonnement kost € 17,50.
 • Het tweede abonnement in één gezin kost €12,50.
 • Elk volgend abonnement in één gezin kost €10,00.

Abonnementen zijn persoonsgebonden. Als u een abonnement wilt  bestellen kunt u dit doen door het verschuldigde bedrag over te maken. Dit onder vermelding van: het aantal abonnementen, de namen voor degene voor wie het abonnement bestemd is, adres en een telefoonnummer i.v.m. calamiteiten.

Overmaken kan op het IBAN rekeningnummer: NL 80 RABO 0146236688 t.n.v. Stichting Zwembad Lettele. Bij voorkeur graag de abonnementen bestellen vóór 1 juni 2020, de abonnementen worden dan bij u thuis in de brievenbus bezorgd.

Regels voor Recreatieve bezoekers:

 • In deze fase is het zwembad alleen toegankelijk voor kinderen tot en met 12 jaar en de ouders van deze kinderen.
 • Er mag maximaal 1 ouder mee per kind.
 • In het water mogen geen volwassenen aanwezig zijn. Zij houden toezicht vanaf de rand van het bad met hierbij de 1,5 meterregel ten opzichte van andere aanwezigen; Alleen in noodgevallen mogen ouders het water in.
 • Houd de door het RIVM voorgeschreven afstanden aan.
 • Kom alleen of kom met personen uit jouw huishouden;
 • Kom niet voor openingstijd naar het zwembad;
 • Ga voorafgaand aan het zwembadbezoek thuis naar het toilet en eventueel onder de douche de douches op het zwembad zijn buiten gebruik. Was voorafgaand aan het zwembadbezoek je handen met zeep, minimaal 20 seconden;
 • Douches op het zwembadterrein zijn buiten gebruik.
 • Beperk de aanrakingen met deuren, hekken, bankjes e.d. tot het noodzakelijke minimum;
 • Bij de entree van de badinrichting staat desinfectiemiddel, waar bezoekers op worden gewezen en verzocht de handen voor betreden te desinfecteren
 • Trek thuis je badkleding aan onder je normale kleren. Kleedruimten alleen te gebruiken na het zwemmen. Er is de mogelijkheid om de bovenkleding uit te trekken op de aangegeven plekken zoals op de plattegrond staat aangeven. De kleding en schoenen in een sporttas stoppen en op de aangegeven plek neerzetten.
 • Kinderen tot en met 12 jaar in het bezit van A en B diploma mogen zelfstandig naar het zwembad komen.
 • Kinderen met zwemluiers mogen alleen in het peuterbad
 • Na het zwemmen kun je je omkleden in de kleedkamer, maximaal 3 personen per kleedkamer. De kleedkamer is onderverdeeld in vakken, om 1.5 m afstand te kunnen bewaren.  Bij in een uitgaan van de kleedkamer geef elkaar de ruimte uitgaande mensen hebben voorrang.
 • Verlaat na het zwemmen de accommodatie zo spoedig mogelijk via de uitgang.
 • Bezoekers die zich niet aan de regels houden moeten het bad verlaten.

Op de pagina zwemmen tijdens de Corona periode staan alle regels vermeld die tijdens de Corona periode gelden